Over mij

Mijn naam is Manon Kuipers (1973). Ik ben BIG geregistreerd psychotherapeut en enthousiast paardenliefhebber. De laatste jaren is mijn wens en mijn behoefte om deze twee gebieden met elkaar te verbinden steeds groter geworden.

Toen ik 10 jaar oud was nam een vriendinnetje mij mee naar de plaatselijke manege. Ik was meteen verkocht. Alles aan de manege vond ik leuk. De pony’s, de geur, de sfeer, het spelen met de andere kinderen. Tijdens mijn eerste les van een half uur ben ik 3 keer van mijn pony gevallen. Vastberaden klom ik er telkens weer op want ik wilde koste wat het kost leren paardrijden. Sindsdien spelen paarden een grote rol in mijn leven.

Uit eigen ervaring heb ik gemerkt dat paarden heel erg veel te bieden hebben op persoonlijk en emotioneel vlak. Paarden beschikken over een hele bijzondere combinatie van zachtheid en kracht. Veiligheid is voor hen het meest belangrijke uitgangspunt. Tegelijk is het voor hen zeer belangrijk om hun eigen ruimte te creëren, duidelijke grenzen te stellen en deze te communiceren naar anderen.

In mijn werk als psychotherapeut behandel ik mensen met trauma’s. Mijn indruk is dat er achter diverse psychische klachten vaak trauma’s verscholen liggen. Dit kunnen verschillende soorten trauma’s zijn. Geweld, misbruik, maar ook pesten, buitensluiting en emotionele verwaarlozing.
Ik heb inmiddels bijna 20 jaar ervaring in het vak van behandelaar en heb bij verschillende GGZ instellingen gewerkt.  Daar heb ik diverse psychische problematiek behandeld, zoals depressie, angststoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en trauma-gerelateerde problematiek (PTSS, CPTSS en dissociatieve stoornissen). Tijdens mijn gehele loopbaan geef ik EMDR en heb ik veel ervaring opgedaan met deze behandelmethode.

Lidmaatschappen beroepsverenigingen:

Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP)
Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën (VGCt)

Registraties:

GZ-Psycholoog BIG 89063498325
Psychotherapeut BIG 19063498316

KvK: 80015824
AGB code zorgverlener: 94015533
AGB code onderneming: 94065668

Beroepscode

Als GZ- psycholoog en psychotherapeut houd ik mij aan de beroepscode die is opgesteld door de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (meer informatie hierover is te vinden op https://www.psychotherapie.nl/217055286/Beroepscode). Vertrouwelijkheid is een van de belangrijkste punten uit de beroepscode. Er wordt nooit, zonder schriftelijke toestemming van jou, informatie verstrekt aan derden. Geheimhoudingsplicht is ook geregeld in de Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst (WGBO) en de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorgsector (WKKGZ).